Skip to main content
Logo print

Skreddersydde kabinetter | Legrand Norway

Kotelot

Industrielle løsninger for krevende forhold

Vi tilbyr høykvalitets Ensto skapløsninger og Ensto industrikomponenter for de mest krevende miljøer. Vi er en pålitelig og fleksibel partner med svært dyktige medarbeidere og en innovativ designavdeling, samt ekspertise innen et bredt spekter av bruksområder og råvarer, inkludert plast og metaller. Vi er ekte fagfolk – du kan stole på ferdighetene våre, konsekvent høy kvalitet og økonomisk stabilitet.


Kotelon kustomointi

Enstos løsninger har blitt utviklet for krevende industrielle miljøer hvor effektiv beskyttelse og ekstrem slitestyrke er uvurderlig. Vi tilbyr tilpassede kapslingsløsninger i tillegg til standard Ensto-kapslinger av høy kvalitet. Vårt utvalg av industrikomponenter inkluderer kontakter, brytere, sikringsbaser og koblingsbokser som brukes av verdens ledende utstyrsprodusenter.
 

Med nesten 60 års erfaring er vi en svært profesjonell løsningsleverandør for elektrobransjen. Enstos produkter er utviklet og testet for å passe til et stort utvalg av bruksområder og krevende miljøer i tillegg til å møte bransjens strengeste krav til kvalitet og drift.

Suunnittelupalvelu

Tilpassede designtjenester


Legrands innovative eksperter vil gjerne hjelpe designavdelingen din med å skaffe kostnadseffektive Ensto-kapslingsløsninger for dine spesielle behov.
 Dette hjelper til å spare ressurser og optimalisere prosessene.

 

Alle Ensto-kapslinger og komponenter oppfyller de høyeste internasjonale kvalitetsstandardene. Vår påviste effektivitet og sertifiserte kvalitet er basert på våre velutstyrte interne laboratorier og de svært anerkjente eksterne laboratoriene vi bruker for sertifiseringstesting.

 

Hva trenger du?

Kostnadseffektive løsninger
Legrands eksperter vil hjelpe deg med å finne og designe sikrere og mer kostnadseffektive Ensto-løsninger, skreddersydd spesifikt for dine behov.

 

Tilpassede løsninger
Vårt erfarne designteam hjelper produktdesignerne dine til å skape kapslinger som tilfredsstiller dine bestemte krav. Ekspertisen vår inkluderer teknisk dokumentasjon, 3D-modellering og rask produksjon av prototyper.

Pålitelig drift
Vi har solid ekspertise om materialene vi bruker, hvilket lar oss tilby sluttkundene ekstremt pålitelige løsninger.
 Vi velger alltid materialene sammen med kunden, for å sikre best og tryggest produksjon og teknisk ytelse fra Ensto-produktene.

 

Designfiler
Vi støtter kundens designprosess av sluttprodukt ved å tilby designfiler for både standard- og tilpassede produkter. Tilgjengelige filformater er PDF, DWG, DXF, STEP og separate zip-pakkede STEP-filer for programvare som E3.

Se nedenfor for mer informasjon om Enstos tjenestetilbud.

Tilpassede standardkapslinger

Maskinarbeid

Vi produserer Ensto-plastkapslinger med teknologisk avanserte løsninger for modulær sprøytestøping, hvilket sørger for kostnadseffektiv produksjon av tilpassede kapslinger direkte gjennom sprøytestøping. Ensto-kapslinger kan maskinproduseres fullstendig etter kundens behov, inkludert alle åpninger, boringer og gjenger. Vi kan også tilby tilpassede verktøy for store produksjonsløp.

Vi bruker Coboflex og Fanuc robotenheter til å tilpasse våre Ensto plastskap.

Trykking

Ensto-kapslinger kan tilpasses til å matche kundens varemerke gjennom lakkering eller silketrykk. Med silketrykk er Ensto-kapslingene enkle å etterbehandle med firmalogoer, instruksjoner og symboler, for eksempel også i små serier.

Fargetjenester

Vår interne lakkeringstjeneste muliggjør kostnadseffektiv lakkering av skap, selv i små partier. Alle Ensto-kapslinger kan lakkeres i enhver farge fra RAL-fargespekteret. Ensto plastkapslinger er lakkert med en silikonfri, halvblank 2K polyuretan topplakk som gir eksepsjonelt langvarig kjemisk beskyttelse og slagfasthet.

Enstos standard plastkapslinger kan også produseres direkte i en spesifikk farge på kundens forespørsel. Ekstrudering fra farget råmateriale er nyttig, spesielt for større ordrer. Der kun den ytre overflaten av kapslingen blir lakkert, vil også hullene og de indre flatene i kapslingen ha samme farge når den blir laget av farget plast.

Installering av komponenter

Alle Ensto-kapslinger kan forhåndsmonteres på fabrikken med ulike komponenter som DIN-skinner, koblinger og kabeltetningsklemmer. Vi kan også skaffe tredjeparts komponenter, noe som sparer kunden tid og energi. I tillegg tilbyr vi kabling av Ensto-kapslinger, kretskortinstallasjoner samt integrasjon av maskinvare og programvare.

Tilpasset emballasje og forsendelsesstørrelser

I tillegg til standardemballasje kan vi levere Ensto-kapslinger i emballasje med kundens varemerke. Vi er også veldig fleksible med partistørrelser.

Kundespesifikke kapslinger

Konseptdesign

Produksjonen av tilpassede løsninger med Ensto-kapslinger begynner med konseptdesign, hvor kundens krav og ønsker fastsettes. Vi har omfattende kunnskap om forskjellige produksjonsmetoder, sertifiseringer, materialer og kapslingsklasser for kapslinger i en masse forskjellige miljøer. Vi kan også montere elektromekaniske komponenter i tilpassede Ensto-skap.

Forundersøkelser

En teknisk mulighetsstudie er en vurdering av produksjonskravene og kostnadene til et produkt som skal designes. Vi lytter nøye til våre kunders ønsker for produktdesign, og samarbeider tett med FoU-avdelingen deres for å finne best mulig design som er kostnadseffektivt å produsere.

Produktdesign

Våre svært erfarne designere håndterer design og mekanikk av Ensto-løsninger i henhold til kundens krav, og leverer også alle nødvendige 3D-modeller og teknisk dokumentasjon. Når det gjelder integreringstjenester vil designerne våre utarbeide de nødvendige koblingsskjemaene. Vi kan også finne tredjeparts komponenter til Ensto-skap.

Produksjon av prototype

Vi produserer raskt prøver som er klare til bruk på vår egen 3D-printer, og lar kunden se produktdesignet og raskt gjøre nødvendige endringer.  Vi kan også teste forskjellige materialer og produsere silikonbaserte prototypeserier. Vi tar design av Ensto-produkter på alvor, og kapslingene våre har også et utrolig stilig utseende.

Innkjøp av verktøy

Vi har et omfattende nettverk av partnere, og kan finne selv de mest komplekse sprøytestøpeformene som brukes i produksjon av kapslinger til konkurransedyktige priser Verktøyene som brukes i produksjonsprosessen er klare til bruk i henhold til kundens krav, med høyeste kvalitet og pålitelighet.

Kvalitetsgaranti

Vi garanterer kvaliteten på alle Ensto-produkter og tjenester, med omfattende kunnskap om sertifiseringene og testene som kreves for å kommersialisere produkter i forskjellige land.  Vi samarbeider tett med de ulike sertifiseringsmyndighetene og hjelper våre kunder med å få de riktige sertifikatene med minst mulig innsats. Siden vi har mange sertifikater for ulike materialer, funksjoner og modeller, er det ikke nødvendig å teste alt på nytt. Vi leverer all nødvendig dokumentasjon om kvalitet og kan arrangere kvalitetsrevisjoner ved behov.

Produksjon

Ensto-produkter produseres i toppmoderne produksjonsanlegg, ved bruk av den nyeste robotteknologien. Én del av produksjonen vår er installeringen av elektromekaniske komponenter i de tilpassede produktene, slik at de kan leveres til kundene klare til bruk.

Levering

Vi er fleksible med leveransestørrelser, og leverer Ensto-produkter til riktig tid og i henhold til kundens krav. Vi har også et globalt kundeservicenettverk for å sikre effektiv kundeservice av høy kvalitet.

Integreringstjenester

Installering og kabling av elektromagnetiske komponenter

Vi kan produsere elektromekaniske installasjoner, typisk integrasjoner av klasse 1 til 4. Monteringene tilfredsstiller standarden EN 60439-1 for bygging av kraftverk med lav til middels spenning, og produksjonen vår bærer kvalitetssertifikasjonen ISO 9001:2008.

Testing, inkludert miljø- og brukertesting

Vi tester holdbarheten til integrerte Ensto-løsninger og sikrer at kunden får produkter som er egnet for formålet og miljøet. I testlabben kan vi utføre tester av inntrengningsbeskyttelse og støtmotstand (IP/IK-tester) i tillegg til tester av riktig funksjon av utstyret når det er ferdigmontert.

Integrering av maskinvare og programvare

Vi tilbyr også ulike datakomponenttillegg til Ensto-kapslinger i henhold til industrielle krav, og vi kan levere og installere nødvendig programvare.

Innkjøp av komponenter

Ensto produserer et bredt spekter av elektromekaniske komponenter som koblinger og brytere, og mekaniske komponenter som skinner og monteringsplater.

Som en del av integrasjonstjenestene våre kan Ensto også hente tredjepartskomponenter for installasjon i Ensto-skap. Et bredt nettverk av partnere og markedskunnskap sørger for god tilgjengelighet av komponenter av høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser.

Logistikktjenester

Ensto er velfortjent kjent for fleksibilitet. For leveranser kan hver kunde bruke sin egen logo og emballasje, i tillegg til individuelle partistørrelser i henhold til avtale.

Kvalitetssikring

Ved å jobbe etter internasjonale standarder sikrer vi høy kvalitet på produktene våre, både når det gjelder de enkelte komponentene og i totalløsningene vi leverer. Hvis kunden har ytterligere krav relatert til standarder og sikkerhetsklasser, kan vi tilrettelegge for disse. Ensto samarbeider tett med ledende test- og sertifiseringsorganer som f.eks UL Solutions, SGS og DNV.


Asiakaskohtaiset ratkaisut

Tilpassede løsninger


Vi har lang erfaring med skreddersydde løsninger for originalutstyrsindustrien og krevende miljøer. Vår tekniske- og designekspertise er omfattende. Vi er en pålitelig og fleksibel partner, og vi holder oss til avtalte tidsfrister. Ensto-kontakter brukes over hele verden.

I tillegg til standard Ensto-produkter, tilbyr vi tilpassede løsninger. Disse inkluderer standardkontakter med tilpasset trykk og etiketter så vel som produkter designet og produsert fullstendig i henhold til kundens behov. Ett eksempel på dette er Ensto Clampo Pro – en trepolet universalkobling, opprinnelig designet for én av kundene våre – en produsent av invertere.

Tjenestetilbudet vårt inkluderer også leveranse i spesialemballasje og produksjonen av Ensto-produkter med tilpassede etiketter.

Våre kjernestyrker:

 • Mange års erfaring med skreddersydde løsninger
 • En svært erfaren designavdeling
 • Produksjon og montering, også i lavkostland
 • Et stort utvalg av høykvalitets Ensto-koblinger og en global kundebase
3D tulostus

Ensto-tjenester


Blant tjenestene våre:

 • 3D-modellering
 • produksjon av prototyper
 • testing
 • produktmerking og påføring av etiketter
 • trykking, av f.eks. firmalogoer, instruksjoner og symboler
 • produksjon av plastdeler fra farget plastmateriale
 • organisering av sertifisering og konsultering
 • produksjon og montering

Referanse


Tilpassede Ensto-koblinger for Vacon

Den finske bedriften Vacon (nå del av Danfoss-gruppen) produserte væske- og luftkjølte stasjoner med lav effekt, med et effektområde på 0,25 kW til 5 MW. Bedriften har en global markedsandel på 4 %. Disse stasjonene bruker Enstos trepolede Clampo Pro-kontakter, utviklet spesifikt for Vacon og AC-stasjon-bransjen.

Vacons produkter er for det meste spesialtilpassede løsninger. Det tilbyr systemintegratorer og produsenter av originalutstyr forskjellige typer laveffekts stasjoner basert på åpen og enhetlig teknologi.

Vacon og Ensto begynte samarbeidet i 2004. Energieffektivitet og bærekraft er en viktig del av begge selskapenes strategier.  De snakker samme språk og samme tankesett og tilnærming til hvordan de jobber.

Selskapene er ofte samlokalisert rundt om i verden, noe som forenkler samarbeidsprosesser, reduserer leveringstider og muliggjør mer direkte kommunikasjon.