Skip to main content
Logo print

Skolebelysning | Legrand Norway

Ensto belysningsløsninger for skoler

Belysning spiller en viktig rolle i årvåkenhet, læring og komfort i skolemiljøet. Kvaliteten og mengden påvirker også læringsresultatene direkte. God belysning i et skolemiljø er jevn og nøytral, energigivende, hjelper til med konsentrasjonen og sliter ikke ut øynene.


Enstos lysprodukter har løsninger for alle områder i skolemiljøet, både innendørs og ute. De tar hensyn til behovene til ulike rom, inkludert blendingskontroll og brukskomfort, spesielt ved bruk av digitale skjermer. Forskjellige lysvalg kan påvirke arkitekturen og praktisk funksjonalitet i ulike rom.

Smart belysningskontroll tillater optimal energieffektivitet samtidig som det gir riktig lys til forskjellige formål. For å sikre at belysningen tjener ulike brukere best mulig, anbefaler vi brukervennlige og automatiske Ensto-sensorstyringsløsninger kombinert med trykknappstyring. Les mer om Enstos belysningsløsninger nedenfor. Legrand-eksperter svarer på alle spørsmålene dine!

Utforming av en komplett løsning

Kolme nuorta kaupungilla

Ensto armaturer

Ensto-serien av armaturer tilbyr produkter som passer for alle innendørs og utendørs miljøer i skoler. Ensto armaturer er kompatible med ulike installasjons- og tilkoblingsmetoder og styringssystemer.

EnstoNet tuotekuva

EnstoNet

EnstoNet plug-in-systemet gjør at kablings- og installasjonsarbeidet går raskere, og gir utmerket fleksibilitet og raskt vedlikehold av belysningen.

Älykäs valaistus luokkahuoneessa

Intelligent styring av belysning

Intelligent lysstyring fra Ensto gir optimalt energiforbruk og brukertilpasset belysning. Tilstedeværelses- og dagslysstyring kombinert med trykknappstyring er den beste belysningsløsningen for ulike skoleområder.

Ihmisiä kirjastossa

Designerstøtte


Belysningsdesignet i lokalene styres av standarden EN12464-1 for innendørs arbeidsplassbelysning, som ble oppdatert høsten 2021. Den gir generell veiledning om kriterier for lysdesign og tabeller med krav til belysningen som skal utformes for ulike områder/oppgaver. Standarden kan for eksempel kjøpes i nettbutikken til den finske standardiseringsorganisasjonen SFS.

Hos Ensto bruker vi standarden daglig i vår designtjeneste, og du kan bruke den gratis som støtte for ditt eget designprosjekt!

Päiväkotikoulun käytävä

Moderne belysning til en barnehage


Referanse

Pontus Day Care School i Villmanstrand er en ny type læringsmiljø der barn i ulike aldre studerer i åpne, tilpasningsdyktige arbeidsområder. Ensto Diana Flat LED-modularmaturer ble valgt til å belyse arbeidsområdene og korridorene i barnehagen. Ta en titt på belysningen i Pontus barnehage!

Moderni kirjaston käytävä

Kvalitetsbelysningsløsninger for skoler


Skolers moderne og tilpasningsdyktige inne- og uterom og måten de brukes på, stiller sine egne krav til effektiv belysning. Vi har de riktige Ensto armaturene for ulike læringsmiljøer, med tanke på energieffektivitet og optiske løsninger. Vi kan hjelpe deg med å designe hele belysningssystemet og velge de riktige produktene.

Be salgsteamet vårt om mer informasjon om Ensto armaturer.